Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaEğitimEğitimde 2+5 Uygulaması

Eğitimde 2+5 Uygulaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan canlı yayında önemli açıklamalar....

İşte Bakan Selçuk’un açıklamalarından satır başları:
Gerekli koşulları sağlayabildiğimiz ve riski en aza indirdiğimiz, kontrollü yapabildiğimiz seviyede tuttuk. O yüzden o seviye okul öncesi ve 1. sınıfta kaldı.
EĞİTİMDE 2+5 UYGULAMASI
Burada Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri gerçekten çok önemli. Bizim belirli konularla ilgili karar verirken elbette danışarak karar vermek söz konusu. Bu memleket konusu. Bu kararı verirken istişare ediyoruz. Kabinede tartışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız önerilere göre bir karar alıyor.Şimdilik 2+5 ileride koşullar değişirse günler de değişir. Veliler için kılavuzlar hazırladık. Ailelerin ne yapması konusunda detayları anlatıyoruz.

Gerekli koşulları sağlayabildiğimiz ve riski en aza indirdiğimiz, kontrollü yapabildiğimiz seviyede tuttuk. O yüzden o seviye okul öncesi ve 1. sınıfta kaldı.

Bu sadece akademik değil, psikolojik, sosyolojik bir karar. O yüzden güven tazeleyerek bize inanmalarını sağlamak durumundayız.

EĞİTİMDE HES UYGULAMASI

Okullarımız velilerimizle temas ediyor, veliler randevulu olarak okullara geliyor. Velilere dikkat edilecekleri söyleniyor. Veli kılavuzu hazırladık. Veli kılavuzunda ayrıntılı olarak anlatılıyor. Sınıf öğretmenlerimiz de bunu paylaşacak. Sınıf öğretmenlerimiz, servis şoförlerimiz eğitim aldı.

  1. VE 12. SINIFLAR İÇİN MÜFREDAT DÜZENLEMESİ OLACAK MI?
    Tüm sınavları okullarda yapacağız. Öğrenciler bütün müfredatten sorumlu olacaklar. 8 ve 12’ler için özel destek paketimiz var.

SINIFLARDA MASKE TEDARİĞİ

Bir bütçeyi okulların ihtiyacı için bütün illere gönderdik. Her hafta il müdürlerimizle toplanıyoruz. “Arkadaşlar bir imkanınız var mı?” diye soruyoruz. Sadece meslek liselerimizde 50 milyon maske ürettik. Bazı okullarımızın eksiği olabilir.

Çocuklar okula geldiğinde, öğretmenler okula geldiğinde tabii ki maskesini vereceğiz.
Her okulda ateş ölçerler lazım olacak.
Hepsinin satın almasını gerçekleştirdik.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments