Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaDünyaWhatsApp alternatifi en iyi mesajlaşma uygulamaları!

WhatsApp alternatifi en iyi mesajlaşma uygulamaları!

WhatsApp gizlilik sözleşmesini kabul etmeyen kullanıcıların WhatsApp kullanması 8 Şubat itibarıyla mümkün olmayacak. Hal böyle olunca WhatsApp alternatifi mesajlaşma uygulamaları araştırılmaya başlandı. Peki WhatsApp alternatifi uygulamalar neler?

Aralarında Telegram ve Signal’in de bulunduğu WhatsApp alternatifi uygulamalar!

WHATSAPP ALTERNATİFİ MESAJLAŞMA UYGULAMALARI

TELEGRAM
Telegram Nikolai Durov ve VK’nın kurucusu kardeşi Pavel Durov tarafından kurulmuş ve WhatsApp’a alternatif olarak gösterilen uygulamalardan ilki. WhatsApp’a benzeyen bir arayüze sahip olan Telegram, WhatsApp gibi gizliliğe önem verdiğini söylüyor. Uygulamada binlerce kişilik kanallar kurulabiliyor ve bot, kayıtlı mesajlar gibi çeşitli özellikler bulunuyor. Son olarak Telegram’ın 500 milyonu aşkın kullanıcısının olduğunu belirtelim. Telegram hem Android hem de iOS markette yer alıyor.

SİGNAL
Signal, WhatsApp’ın kurucularından Brian Acton’ın ‘elinin değdiği’ bir uygulama. Signal, uçtan uca şifreleme için açık kaynaklı Signal protokolünü kullanıyor. WhatsApp’tan farklı olarak Signal meta verileri de şifreleyebiliyor. Signal Elon Musk tarafından da tavsiye edilmiş bir uygulama olarak öne çıkıyor. Zira Musk, geçtiğimiz günlerde paylaştığı tweet’inde ‘Signal kullanın’ tavsiyesinde bulunmuştu. Ardından Twitter CEO’su Jack Dorsey de Musk’ın tweet’ini retweetlemişti. Signal aynı Telegram gibi hem Android hem de iOS uygulama mağazasında bulunmakta.

BiP
Yerli mesajlaşma uygulamalarından biri olan BiP, WhatsApp’ın alternatiflerinden biri. Mesajlaşma, görüntülü ve sesli görüşme gibi özellikleri bulunan BiP’te Turkcell’in desteği bulunuyor. Android ve iOS akıllı telefonlara indirilebilen BiP, yapılan son açıklamaya göre 48 saat içerisinde 2 milyondan fazla kişi tarafından indirilmiş durumda. Ayrıca şirketin verdiği bilgiye göre BiP kullanıcılarının verileri Türkiye’de saklanıyor.

DİSCORD
Discord özellikle oyuncular tarafından yakından tanınıyor. iOS ve Android tarafından yer alan ayrıca masaüstü uygulaması da bulunan Discord, bot desteği ve görüntülü görüşme desteği ile öne çıkıyor. Buna ek olarak Discord’ta çeşitli kanallar kurarak topluluk halinde sohbet etmek de mümkün.

DEDİ
Dedi, Bilgi Teknolojileri ve İnternet Güvenliği Derneği (BTİDER) tarafından geliştirilmiş yerli bir uygulama. Uçtan uca şifreleme sunduğu belirtilen Dedi, sesli ve görüntülü sohbet etmeyi de sağlıyor. Ayrıca son dönemin popüler hikayeler özelliği de Dedi’de bulunuyor.

VİBER
Viber de WhatsApp alternatifi uygulamalardan sadece biri. WhatsApp gibi kulanıcılarının mesajlaşmasını sağlayan uygulama, biraz kalabalık bir arayüze sahip. Ancak uygulamanın ilginç yanları mevcut. Örneğin Viber’de uygulama içi oyunlar oynamak mümkün.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments