Metin Edeer’den Emirdağ Güveçinin yapılış tarifi

Metin Edeer’den Emirdağ Güveçinin yapılış tarifi :”Benim tarifim söyle abim uluslar arası bir yemek dergisinde de yayınlandı yöneticisinin birisi emirdağlı,iki kilo et kuşbaşından biraz daha büyükce yarım kilo kaburga iki tane türk patlıcanı iki baş sarımsak yarım kilo yeşil biber bir buçuk kilo domates,etler güvece konup yüzde 75 kavrulur biraz irice doğranmış sebze atılır tekrar sürülür fırına 30 dakikada sebzeyle pişer çıkarıp bir alt üst edilir biraz sıcak su ilave edilir tuzu atılır yarım kaşık tereyağ ilave atıp kaynamaya bırakılır eğer domatesler çok kırmızı değilse biraz domates suyu atılır (peseta) çıkarmaya beş dakika kala bir kahve kaşığı vegata atarsanız güzel olur afiyet olsun dikkat güvecin üstü hep kapalı olur jılatınle kapatırsanız bir kenarı açık bırakılır buhar çıkması için güvecin kendi toprak kapağı varsa daha çabuk pişer Birde pirzola güveç vardır işi acele olanlar için pirzolanın güveci yayvan olur büyüklüğüne göre pirzola tabanına döşenir ağzı kapalı fırına sürülür bir tarafı açık bırakılır 20 dakika sonra çıkarılıp pirzolalar ters çevrilir üstüne yarıya kesilen domatesler koyulur sivri biberler ikiye dilinip koyulur çok az bir sıcak su koyulup üstü kapanmadan sürülür 20 dakika da 220 derece fırında kalınca çıkarılıp servis edilir.”