Bugün arife, yarın bayram.


Bugün arife, yarın bayram.
Unutmadan tüm okurlarımızın bayramını yürekten kutlarken tüm günlerimizin böyle bayram havasında sağlıklı mutlu huzurlu geçmesini diliyorum.
 Bu arada da bayramı hastanelerde cezaevlerinde geçirenlere acil şifalar ve özgürlükler bu dünyadan ahir ete intikal etmişlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.
Bugün arife, hazırlıklar tamamlanıyor.
Bayramlık kıyafetler son kez ütülenirken, günler öncesinden alınan (Bu Pahalıklıkta Alabilenler) kurbanlar süsleniyor.
Aylar öncesinden başlayan hazırlıkların son günleri,Kadınların en yoğun yaşadıkları günlerden bir gün bugün.
 Yarın ve bayramın 2.gün de muhtemelen aynı yoğunlukta geçecek.
Bayram namazının ardından evleri tatlı bir telaş saracak.
Sıkı pazarlıklarla satın alınan kurbanlar, Allah’a adanacak.
 Kurban, "Allah’a yakınlaşmak" anlamına geliyor. Bu ibadet, hicretin ikinci yılında eda edilmeye başlanmış. Hz. Peygamber Efendimiz, hicretinden itibaren on yıla yakın hep kurban kesmiş.
Kurban sadece et yardımı amaçlı bir ibadet değil.
 İbadetin özü Allah’a yaklaştıran maddi bir fedakârlık ve O’nun emrine bağlılıktır. Akli bir sorunu olmayan, buluğ çağına ermiş, dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve misafir olmayan Müslüman herkes kurban ibadetini yerine getirmekle yükümlüdür.
 Kurban kesim vakti, bayram namazı kılınan yerlerde, bayram namazı kılındıktan sonra, bayram namazı kılınmayan yerlerde ise güneşin doğumundan sonra başlar.
Kurban kesim işlemi bayramın son gününe kadar devam eder. Bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebildiği gibi gündüz kesilmesi daha uygundur.
Kurbanı kişi kendisi kesebileceği gibi, vekâlet yoluyla başkalarına da kestirebilir. Vekâlet yoluyla kurban kestirecekler, kendi bulunduğu yerde birisine vekalet verebileceği gibi başka yerdeki kişi veya kuruma da vekalet verebilir. Vekâlet sözlü, yazılı, telefonla, internet üzerinden, faksla ve benzeri yollarla verilip alınabilir.
Bayram süresince sevdiklerinize sitemiz aracılı ile "BAYRAM MESAJLARI" bırakabilirsiniz…