İçli Köfte ( Dolgulu Köfte )

0
2389

EMİRDAĞ YÖRESİNİN İÇLİ KÖFTESİ (DOLGULU KÖFTE)
Emirdağ yöresine özgü bir yemektir. Daha çok bayanlar günlerde ikram ederler. Emirdağlı olup sevmeyen pek yoktur.

TARİFİ:
1.İçinin hazırlanması:

3 tane kuru soğan ince doğranır. Yarım kilo kıyma (koyun ile dana kıyması karışık) ateşte kavrulur. Pul biber karabiber kuru nane tuz maydanoz üzerine atılır. İstenirse kıyma yerine kuyruk konulur.

2. Dışının hazırlanması:

Bir kilo düğür, bir kilo kıyma, 3 tane kuru soğan karabiber pul biber maydanoz yoğurulur ve hamur haline gelir. Hamur haline gelince küçük top haline getirilir. Yuvarlayarak içi oyulur. İç malzeme konur, kapatılır. Bol su kaynatılır. İçine bir tutam tuz atılır. 15-20 dakika kaynatılır. Borcama alınır.
 AFİYET OLSUN