Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaGüncelGönlü razı gelmeyen gazi, 1.7 milyonluk tazminattan vazgeçti.

Gönlü razı gelmeyen gazi, 1.7 milyonluk tazminattan vazgeçti.

Ağrı’da 5 yıl önce PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısında yaralanıp, gazi olduktan sonra maddi ve manevi tazminat davası açan Uzman Jandarma Çavuş Cengiz Erduran, mahkemenin talep ettiği bilirkişi raporunda 1 milyon 679 bin 866 lira 71 kuruşluk tutarı çok bulup, gönlü razı gelmediği gerekçesiyle maddi tazminattan feragat etti.
Erduran, “Biz bugüne kadar devletimizin malına, parasına dokunulmayacağı bir görüşle eğitildik. Hiç pişman değilim” dedi.

TAZMİNATI FAZLA BULUNCA FERAGAT ETTİ
Kulağında işitme kaybı, ayağında aksaklık yaşayan Erduran’ın tazminat davasını gören Erzurum 2’nci İdare Mahkemesi, bilirkişi raporu hazırlattı. Raporda, vazife malullüğüne dair bağlanan gelir ve ödemeler dikkate alındığında Erduran’ın 1 milyon 679 bin 866 lira 71 kuruş karşılanmamış zararı bulunduğu bildirildi. Mahkemenin, kendilerine ulaşan rapor hakkında görüşünü sorduğu gazi Erduran, kendisine verilecek miktarı çok bulup, maddi tazminattan vazgeçtiğini bildirdi.

Cengiz Erduran, mahkemeye verdiği feragat dilekçesinde, “Davam sonucunda mahkemeniz tarafından şahsıma 1 milyon 679 bin 866 lira 71 TL maddi tazminat ödenmesine hükmedilmiştir. Ancak belirtilen paranın benim için çok yüksek olduğunu, devletin bu kadar yüksek parayı şahsıma ödemesinin vicdanımı huzursuz ettiği için, gönlüm razı olmadığından bu paradan vazgeçiyorum. Dolayısıyla maddi tazminat davasından vazgeçtiğimi, manevi tazminat davasının devamını arz ederim” ifadelerine yer verdi.
Mahkeme de Erduran’a yasal faiziyle 20 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments