Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaEmirdağ GündemFiyat Ve Etiket Denetimi Yapıldı

Fiyat Ve Etiket Denetimi Yapıldı

Emirdağ Belediyesi Zabıta Amirliğine bağlı ekipler, koronavirüs salgını nedeniyle market ve bakkallarda oluşabilecek fahiş fiyatlara karşı denetimler gerçekleştirdi.
Zabıta ekipleri, haksız kazanç elde edilmesini engellemek amacıyla denetimlerini sürdürüyor.
Ekipler ilçe genelindeki market ve bakkalardaki rafları tek tek dolaşarak incelemelerini sürdürdü. Vatandaşların mağdur olmaması için yapılan denetimlerde ürünlerini etiketsiz, fiyat göstermeksizin satışa sunulanlara ve gereksiz fiyat artışında bulunan iş yerlerine gerekli uyarılar yapıldı, uyarıları dikkate almayan iş yerlerine cezai işlemler yapıldı.
Reyonlardaki gıdaların son kullanma tarihleri, hijyen ve genel temizlik yönünden de kontrol edildi.
Yerli malı etiketinin de olup olmadığını da kontrol eden zabıta ekipleri, kilo bazında fiyatı olan ürünlerin gramaj olarak etiketlere doğru olarak yansıtılıp yansıtılmadığını da denetliyor.
Denetimlerimiz halkımızın güvenli ve sağlıklı bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için devam edecektir.
Ayrıca maske, mesafe hijyen kurallarına yönelik bilgilendirmeler de yapıldı. Belediye Başkanı Serkan KOYUNCU;” Fahiş fiyat artışına fırsat vermeyeceklerini, vatandaşlarımızın sağlığını ve hakkını koruyacaklarını her zaman halkının yanında olduğunu, denetimlerin hız kesmeden devam edeceğini” söyledi.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments