Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaSağlıkEmirdağlı Doktorun Büyük Başarısı

Emirdağlı Doktorun Büyük Başarısı

Eskişehir’de ‘Kalp Çalışırken’ By-Pass Ameliyatı Yapan Doç. Dr. Selami Doğan, yüz 98 başarı oranında bir başarıya ulaştı.

Eskişehir’de ‘Kalp Çalışırken’ By-Pass Ameliyatı Yapan Doç. Dr. Selami Doğan, yüz 98 başarı oranında bir başarıya ulaştı.

Eskişehir Özel Ümit Hastanesi’nde görev yapan Emirdağlı doktor ‘Kalp çalışırken’ yaptığı By-Pass ameliyatının ciddi bir operasyon olduğunu belirterek, bu ameliyatı yapabilen ülke genelinde sayılı doktorun bulunduğunu ifade etti.

Doç. Dr. Doğan; “Kalp çalışır vaziyette iken damarı dikiyoruz. Kalbin ön yüzüne kalbi durdurmadan çok cerrah kolayca ulaşabilir ama kalbin yan yüzüne ve arka yüzüne çalışır vaziyette iken ulaşmak ciddi ve zor bir yöntemdir. Bunu yapan Türkiye ‘de 5-10 kişi vardır. Eskişehir’de ise ‘çalışan kalpte’ ameliyatı, sadece ben yapıyorum. Fakat biz ne yapıyoruz? Kalbi durdurmadan ve tansiyonu düşürmeden kalbi kaldırıyoruz ve kalbin arka tarafına da ulaşabiliyoruz. Kalbi sağ tarafa doğru geçiriyoruz. Böylece kalbin yan tarafına da ulaşabiliyoruz. Böylece ‘kalp çalışır’ vaziyette iken damarları dikiyoruz. Kalp çalışırken dört ya da beş damar ameliyatı bizim için çok rutin ve doğal bir şeydir” dedi.

Almanya’da bütün kalp ameliyatlarının yüzde 20’ye yakınının bu yöntemle yapıldığını belirten Doç Dr. Doğan, “Almanya ‘da bütün kalp ameliyatlarının yüzde 15-18’i, ‘çalışan kalpte’ yapılıyor. Bugüne kadar 6000 (Altı bin) açık kalp ameliyatı yaptım. Bu ameliyatların 4500 ‘e yakını By Pass ameliyatıdır. 6000 ameliyatın 3500’nü Eskişehir’de yaptım” diye konuştu.

Doç. Dr. Selami Doğan kimdir?

1960 yılında Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine bağlı Arslanlı köyünde doğdu. Ailesiyle birlikte altı yaşında Almanya’ya gitti.

İşçi ailesinin çocuğu olan Doğan, eğitimlerini Almanya’nın Köln kentinde tamamladı. 1994 yılında Köln Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Asistan olarak Özel Frankfurt Kalp Merkezi’nde çalışmaya başladı.

Ardından Frankfurt Üniversitesi’nde ihtisasını yaptı.

Alınanda kendini geliştiren Doğan, göğüs kafesini tam açmadan küçük delik ya da küçük kesilerden kalbe ulaşım yollarını araştırdı. Bu tür yönletmeleri geliştirmeye de devam ediyor.

Daha sonra ABD’ye giden Doğan, Robotik kalp cerrahisi eğitimi aldı. 90’lı yıllarda bu alanda dünyada lider pozisyonuna geldi. Doçentlik döneminde ve bilimsel çalışma odağı Robotik kalp cerrahisi olan Doğan, bu alanın öncülerinden.

1999’da ilk kendi açık kalp ameliyatlarını yapmaya başladı ve halen bu alanda görev yapmaya devam ediyor.

Ertuğrul Altınel haberi…

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments